Sotis

Sitter hemma och inväntar sotarn... Hoppas verkligen inte det blir smutsigt hemma efter dem, man har ju en bild av en helt svartsotig kille med en borste hängades i kedja över ryggen.

Har precis kollan tvtablån för kvällen. Hur kommer det sig att alla kanaler visar skit på en fredagkväll? Hallå... Inte en endaste film?! Iofs måste vi städa inför morgondagens födelsedagskalas så det blir väl att dra på sig städrocken och rocka loss med Cillit Bang och Ajax istället.

Favorit-filippa

Nu är jag inte en deltagare på modeveckan i Sthlm, men jag måste bara uttrycka min besvikelse att Filippa K inte deltar.  Jag förstår att de vill lägga pengar på att nå ut till en mer internationell publik och att modeveckan i Sthlm inte håller den standarden. Å andra sidan är de ju kung på ordna visningar, så därför förstår jag fashionistornas besvikelse...

Enligt rykten från front row igår så verkar Tiger och Whyred gjort mycket bra ifrån sig! Grattis!

sleek hair



När håret är nytvättat och flyger runt okontrollerat så använder jag Super Skinny Serum från Paul Mitchell. Det är ett lite halvslemmigt serum som får håret att lägga sig och falla naturligt. Använd det inte i hårbotten - då ser håret lite fett ut. Luktar underbart!

Fab Friday!

Behöver jag säga något mer?! Tjohoooo!

Gummitid



Bara för att jag snackade om ny klocka i förra inlägget kunde jag inte låta bli att surfa klockor en stund. Ramlade över dessa gummiband från Italienska Too Late. Lite roliga och ruggigt billiga, kostar ungefär tre Big Mac menyer. 

Köpmani

Har susat runt på de största modebloggarna och facsineras av denna köpmani! Jag shoppar iallafall inte av infall utan har oftast en plan:

Vårens plan ser ut så här:
1. Svart kort vardagsklänning el typ enkel catsuit.
2. Stuprörsjeans - ev från Fifth avenue shoe repair (de har de bästa jeansen)
3. Littmarck armband - men det måste vara "made in sweden".
4. Tunn, oversized, enkel tshirt med ficka på bröstet.
5. Grå, lite längre, fårskinnsväst  (ni vet skinn utåt och fårluddet på insidan -  är det ngn som ser en sådan - skriv en kommentar om vart jag hittar den!

Långtidsplan:
1. Ny klocka (har inte hittat den ultimata än)
2. Ny frisyr (väntar på att skiten skall växa ut)

Muterad apelsin

Har precis ätit en blodapelsin och började fundera samtidigt som jag skalade den. Hur fan blev den röd på insidan? Det hade varit ok om den hade varit ljusgrön (korsad med lime) eller gul (med citron)...men RÖD?  Sen blundade jag och verkligen kände efter när jag smakade på den. Näe. Smakar som en vanlig apelsin. Ok då, kanske lite annorlunda, men ganska likt. Inte tomat direkt... Så frågan kvarstår: Hur fan blev den röd?


Anyone?

Laxlunch

Idag blir det lunch med en vän som jag inte träffat på länge!

Kommer dock få mindre problem med att sitta ner en lång stund. Jag var på gymmet igår för första gången på ett halvår och idag har jag ont överallt, speciellt på baksidan av låren. Fast det är väl rätt åt mig själv - otränad som jag är. Men nu är det andra bullar som gäller. Skall dit på torsdag igen. Work that body!

Ebba galan



Utan tvekan snyggaste outfiten på Elle galan. Kan ju dock hålla med i diskussionerna om byxor är ok på en gala...men smaken är som baken. Heja Ebba!

Blå bokstav



Ny lampa från Samuel Ho (Palette Industries) inspirerad av citat från Albert Camus. Vad heter lampan då? Camus såklart!
Vet inte vart den finns att köpa, men den visas på IMM i Köln nästa vecka.

En grey dag

Skall strax bege mig ut i den gråa måndagen. Har därför matchat mig själv i flera nyanser av grått. Ingen bild idag- har en Ugly day-dag.

Killtips



Till alla killar där ute: Sluta använda era hårprodukter och konvertera till Crew Forming Cream. Ett superschysst vax som ger håret en halvmatt finish. Vaxet kladdar inte av sig på huvudkudden och löser upp sig i vatten (nej, inte av vanligt regn...). Min pojkvän har använt vaxet i flera år och kan inte tänka sig att byta till något annat. Finns att köpa på välsorterade frisörsalonger, kostar strax under 200 kr.

Till alla tjejer där ute: Plattar du håret och vill få en lite taggig style på topparna funkar detta kanon! Platta hela håret och ha i produkten när du är klar.

Galadags!



Ikväll vill man vara på Grand Hotel. Loggan ovan hintar varför...  kolla in www.elle.se.

Röd dumbo



Plywoodelefanten från Eames är ju underbar och alldeles, alldeles...RÖD!

Kan bli en klassiker



Vill presentera en favorit från garderoben: Armband från David och Martin.
Så enkelt, så snyggt, så klassiskt.  I like!

Sunshine!

Idag skiner solen! Det är nästan så man får lite vårkänslor... Måste ut på en promenad och få andas lite frisk luft. Bye!

Premiär för dagens


Hörru R, här är dagens!

Svarta brallor från Fifth Avenue Shoe Repair, vit Tshirt Filippa K, stickad ärmlös kofta Theory och mitt mitt rockstar armband från David och Martin.




Snowman



Kolla in vårens nyheter på www.net-a-porter.com! Jag gillar denna vita jack/parka, men skulle gärna se den i en annan färg än vit...? Den här bilden läggs till inspirationsmappen för våren 2009. FYI, den här kommer från Celine och är huuur dyr som helst.

Babyrumpa



Dermalogicas Gentle Cream Exfoliant är nog den bästa ansiktmask jag testat. Lägg ett tunnt lager i ansiktet och vänta en kvart. Skölj av och huden har en superslät yta! Som att göra en ansiktsskrubb - utan att röra huden.  En extra bonus är att den är extremt dryg!

Pricken över i



Om du är på väg ut - håret är fixat och sminket på plats - droppa en halv droppe Clear eyes i varje öga och du ser superpigg och fräsch ut. Clear eyes finns inte (vad jag vet) i Sverige och jag har köpt mina i USA.

För er som inte vet: Clear eyes gör ögonvitorna vitare och tar nästan helt bort synliga blodkärl. En droppe i varje öga håller ögonen snygga i ca 4 timmar. Det kan svida till när man blinkar första gången, men det lägger sig snabbt. Man ser resultat efter ca 2-3 minuter.

Fetast i stan



Vi har väldigt ofta kraftiga snöoväder här på Östermalm, och därför har jag skaffat dessa killer-boots som klarar ALLT. Skämt åsido... jag behövde ett par stövlar som klarade både regn och snö...

Lipstick Jungle

Såg ni premiäravsnittet igår? Uj uj uj...se inga fler avsnitt utan läs boken istället.


Författaren heter Candace Bushnell och har även skrivit Trading Up - den går i samma stil som både Sex and the City och Lipstick Jungle. Jag tycker alla hennes böcker är underhållande, men jag rekommenderar att man läser dem med engelsk text - böckerna blir såååå mycket bättre!

Frédéric Fekkai loves your hair




Jag har köpt denna hårinpackning i USA, men gissar att den säkert går att få tag i någonstans här hemma. Den är ifrån Frédéric Fekkai och heter Shea Butter. Den är superbra och får håret att lukta underbart och bli perfekt återfuktat.


Very yellow



Nice kläning/tunika från Chloe....men skorna? Vad hände? Om jag var ägare till denna gula klänning, skulle jag styla den till ett par klassiska svarta ballerina eller något väääldigt högklackat.

Nytt restaurang koncept



För alla er icke stockholmare som planerar besök till huvudstaden: Boka in besök på Vapiano. Schysst och billig pasta och pizza i trendiga lokaler. De är inte riktigt som en vanlig restaurang eftersom man får ett plastkort när man kommer in. Mat och dryck får man beställa själv i en McDonalds liknande bardisk. Man registrerar all dryck och mat på sitt kort och när man lämnar restaurangen betalar man vad som registrerats på kortet. Smart och enkelt!

Tips 1: Gå dit om man är ett väldigt stort sällskap. Alla får ju sköta sin nota själva. Det är ett superbra afterwork ställe.
Tips 2: Kolla kvittot när du betalat - ibland kan det man ätit ha dubbelregistreras :(
Tips 3: Snart öppnar en Vapiano till i Gamla Stan (mittemot T bana stationen)

Lipglossoholic



Är du beroende av läppglans och är på jakt efter det ultimata glittret? Försök få tag i detta mästerverk av Lancome. Jag tror inte det finns i Sverige längre, men jag tittade dem på Houston flygplats och kunde bunkra upp. Happy hunting!

Zebra style



Den här tavlan står hemma på hallbänken. Finns att köpa på www.wonderwall.se - kolla in deras andra schyssta grafiska verk!
Idag beställde vi en ny på Plan Ett (www.planett.se) ...lägger upp en bild så snart den är inramad och upphängd.

ps Om du gillar schyssta prylar, gör ett besök på Plan Ett i Stockholm. De ligger i hörnet Engelbrektsgatan/ Birger Jarlsgatan. Efter det kan du fika på supermysiga Alberts & Jack´s som ligger runt hörnet. ds

Curls Rock




Har du lite halvlockigt hår och vi ha en ganska rufsig look?
1.Tvätta håret på kvällen
2. Torka det tills det bara är lite fukt kvar
3. Krama i Curls Rock från TIGI Catwalk i hela håret
4. Gå och lägg dig

När du vaknar kommer du ha rufsiga lockar som ser helt naturliga ut.

Tips: ha inte i för mycket av produkten, då ser det bara konstigt ut och håret blir stelt och överstylat.

Banana flavour



Ramlade över denna bild ute på nätet och blev tokförtjust! Tänk om alla förpackningsdesigners kunde inse att simpler is better? Varumärket Chiquita borde vara gröna av avund...


Fjällmys




Fjällpuben är Melker Andersson och Marcus Aujalays nya hak i Åre. Det skall bjudas på lokala delikatesser i en miljö med inspiration från hemslöjdssverige. Om det är någon som har testat stället skulle det vara kul med en kommentar om maten!

Kors i taket


Pia Walléns filt Crux skulle passa så bra i min soffa. Och på min betongbänk. Och på en av min köksstolar. Och på.....


vårkänslor




My god. Denna kommer jag köpa i vår.

Kommer från Filippa K.

klarar mig inte utan




Ett tips till er alla vintertorra ansikten där ute: Dermalogicas ansiktskräm Intensive Moisture Balace och fuktboostern Skin Hydrating Booster. Ta en klick ansiktskräm och blanda med två droppar booster - and you are all set.
Tips: Köp Dermalogica på www.strawberrynet.com där priserna är lite lägre än i butik. Om du åker på att betala moms när du hämtar ut ditt paket så ersätter Strawberry dig för den kostnaden.

Varning: Om du börjar använda Dermalogicas produkter så kommer du aldrig vilja sluta  :)

en skruv lös




En vacker dag skall jag köpa detta Love Bracelet från Cartier. För er som inte känner till armbandet, så skruvar man på sig det med hjälp av en liten skruvmejsel som följer med armbandet när man köper det. Satans dyrt - satans snyggt.
 

Japanskt begär







Måste ju såklart testa bloggens alla funktioner. Så nu premiärvisas min första must-have: vattenkokaren från japanska Plusminuszero´s femte kollektion. I like.

Daylight

Gratulerar. Du  har precis ramlat in på en ny blogg. Vad skall denna handla om då? Kom tillbaks en annan dag så får du se.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0